Tinbergen gebouw EUR, Rotterdam

Tinbergen gebouw EUR, Rotterdam

Het Tinbergen gebouw is het indrukwekkende visitekaartje van de Erasmus Universiteit; karakteristiek en van verre zichtbaar. De opgave vormt de sluitsteen van de renovatie van het ensemble “Monument Woudestein” en betreft het renoveren en opschonen van het gebouw, het aanpassen van het gebouw aan de huidige technische– en duurzaamheidseisen en het geschikt maken voor het nieuwe gebruik en de wensen van de nieuwe gebruiker. 

De nieuwe, sprankelende campus geeft aanleiding om de routing en benadering van het gebouw te herzien en te verbeteren: een nieuwe eigen entree van het gebouw, een goede toegang tot het plein en het ontwarren van de ruimtelijke knoop tussen de verschillende bouwdelen. 

De onderbouw wordt open en transparant gemaakt en een nieuwe trap en vide zorgen voor duidelijke en ruimtelijke verbindingen. Kantoorverdiepingen worden met elkaar verbonden zodat een zowel flexibele als informele ruimte ontstaat waarin prettig gewerkt kan worden.

En ten slotte krijgt het gebouw een glazen kroon: de Facultyclub wordt op de bovenste verdieping geplaatst en krijgt een lighthouse en dakterras op het dak als markering.

PERIODE
2016
UITSCHRIJVENDE PARTIJ
Erasmus Universiteit Rotterdam
PROGRAMMA
ca. 28.000 m2 onderwijs- en kantoorruimten
OPDRACHT
Meervoudige opdracht; samenwerking Defesche Van den Putte / JHK Architecten / KCAP /Arup
BEELDMATERIAAL
KCAP

U bent hier